Озимий ячмінь, який у нас “не росте”

Аграрій Юрій Андреєв вже традиційно попадає у лідери сільськогосподарської галузі Народиччини, хоча й працює  трохи менше року. За цей проміжок часу йому вдалося перетворити землі Богом забутого СТОВ “Маяк” на справжнє диво.

Проїжджаючи обабіч сіл нашого району - Межиліску, Гуто-Мар’ятин можна побачити  не дерном вкриті простори, порослі чагарями, а зелені від озимого ячменю поля.

Та найцікавіше те, що на нараді в області стверджували – на Житомирщині озимий ячмінь не росте. Про це з усмішкою розповіла перший заступник голови РДА Оксана Зоріна, оглядаючи при цьому свіжо відкопаний озимий ячмінь.

Аналізуючи  10-ти сантиметрові корінці озимини, заступник начальника управління АПР з питань рослинництва Микола Коломієць тільки здивовано знизував плечима. Тим часом Юрій Михайлович ознайомив з усіма маніпуляціями, котрі було проведено для того, щоб озимий клин став таким, який він є. І сказати, що це нові технології – це не сказати нічого.

Крім рослинництва, у ФОП Андреєва широко культивується й тваринництво. Нині тут утримують кількасот голів овець різної породи. Є навіть індокачки.  І все це – менш ніж за рік.

В чому ж секрет успіху? Можливо, не лише в технологіях. Просто одні вміють працювати на землі, прагнуть цього і не ліняться застосовувати продуктивні методи.  Хто це зрозуміє – отримає результат. А головне – завжди бути відкритим для обміну досвідом та допомоги тим, хто її потребує. Зрештою для успіху потрібні лише бажання, терплячість і людяність. Це і можна побачити на прикладі Юрія Андреєва.